Най-малко 10 ранени след трусовете в Япония 21.10 | 11:46

Продължават вторичните трусове в района

От iNews.bg

Страната на изгряващото слънце се размина с опасността от опасно цунами, но това не означава, че трусовете от сутринта не оставиха поражения след себе си. Япония продължава да се люлее от вторични трусове и вече дори се съобщава за ранени хора. Според информацията най-малко десет човека са пострадали заради счупени стъква или падащи предмети.

Трусовете причиниха затруднения при предвижването из страната. Летище "Окаяма" в едноименната префектура затвори своите писти, които обаче впоследствие отново бяха отворени. Спрени от движение за известен период от време бяха и скоростните влакове в някои участъци, а близо 39 800 жилища временно останаха без ток, отбелязва БГНЕС.

"Няма никаква заплаха за атомните станции. Поддържаме тясна връзка с регионалните власти", успокои министърът на икономиката, търговията и промишлеността Хиросиге Секо.

Припомняме, че рано тази сутрин бе регистриран труд с магнитуд 6.6 по Рихтер. След това обаче е имало още 25 по-слаби размествания на земните пластове – от 5-а степен.

Според специалистите от японската Национална метеорологична служба е възможно следващата седмица Япония отново да бъде сполетяна от труд с магнитуд над 6 по Рихтер. Затова вече беше създаден кризисен щаб, който да събира информация за трусовете и за пострадалите.

Водещи

Най-четени