Пътници скачаха от самолет в Австралия заради фалшива бомба 06.06 | 14:10

Инцидентът стана на летище летище Олбъри

От iNews.bg

Пътници скачаха от самолет на летище в отдалечен район на Австралия, след като в тоалетната бе открита бележка с фалшива заплаха за поставена бомба, съобщиха полицията и местни медии.

Има един арестуван. Това стана ден след инцидента в предградие на Мелбърн, който полицията смята за терористичен акт, предаде Ройтерс.

"Нищо не е открито, не е имало никаква заплаха за никого, само бележка", каза пожелала анонимност полицейска говорителка.

Полицията заяви, че самолетът, в който имало 42-ма пътници и обслужвал полет по вътрешна линия, е бил евакуиран. Това е станало на летище Олбъри, щата Нов Южен Уелс. 

Агенция "Острелиън Асошиейтед прес" цитира един от пътниците, че чул някой да крещи: "Оставете си багажа. Измъквайте се и бягайте!".

Според агенцията пътниците скачали от самолета на пистата.

"Полицията и спасителни екипи отидоха на летище Олбъри след получена информация за бележка в тоалетната", каза пред Ройтерс говорителката на полицията в Нов Южен Уелс Емили Уотърс.

"Всички пътници са слезли, а пет минути по-късно е бил арестуван мъж", каза тя, но отказа да даде подробности и не уточни какво е пишело на бележката. Авиокомпания "Върджин Австралия" съобщи, че при пристигането си самолетът бил посрещнат от полиция поради "инцидент на борда, свързан със сигурността".

Водещи

Най-четени