Терористи се готвили да залеят Москва в кръв на Деня на Победата 04.05 | 20:37

ФСБ е предотвратила мащабните атентати, които е трябвало да наподобяват парижките

От iNews.bg

Мащабна серия от атентати, които е трябвало да бъдат извършени в Москва и околностите на града, са предотвратили днес руските спецслужби. Нападенията е трябвало да бъдат осъществени по време на празненствата по повод Денят на Победата над фашизма. Федералната служба за сигурност (ФСБ) е задържала група терористи, граждани на държави от Централна Азия и така е предотвратила кръвопролитията.

Според информация от спецслужбата у арестуваните са били открити големи количества оръжия, взривове и други опасни предмети, използвани за терористична дейност, предаде "РИА Новости”. По всичко личи, че планираните атентати вероятно е трябвало да наподобяват серията атаки срещу мирни граждани, които джихадисти предприеха в Париж на 13 ноември м.г.

Задържаните от ФСБ са направили пълни самопризнания за подготовката на атентатите в Москва.  Според получената информация нападенията са били организирани по поръчка на лидери на терористични групировки от Сирия и Турция, се казва още в съобщението на руската спецслужба.

Водещи