Убиха 4 Tik Tok-ъри в Пакистан 02.02 | 15:31

Старши началник на полицията в града (SSP) Сарфараз Наваз Шайк заяви, че и четиримата починали са били активни в социалните медии

От iNews.bg

Четири Tik Tok-ъри, включително една жена, бяха застреляни в Карачи във вторник сутринта, съобщи Dawn, цитирайки служители.

Старши началник на полицията в града (SSP) Сарфараз Наваз Шайк заяви, че и четиримата починали са били активни в социалните медии, особено Tik Tok, услуга за споделяне на видео в социални мрежи, собственост на китайската компания ByteDance. Той каза, че двама от загиналите, идентифицирани като Мускан и Амир, са приятели.

Според длъжностното лице Мускан се е обадил на Амир, молейки го да се срещне в понеделник вечерта, за да направят съдържание за популярната социална мрежа.

"И четиримата обикаляха града и направиха видеоклипове на TikTok", казва полицаят.

Длъжностното лице заяви, че четиримата са били нападнати близо до болница Anklesaria, Garden, в 4:48 ч. От неизвестни нападатели. "Жената беше убита в колата, тримата мъже бяха застреляни извън колата. Те бяха откарани в болницата, но починаха от раните си", казва служителят.

Шейх каза, че Рехан и Саджад преди това са направили видеоклип за TikTok, в който са били видени да извършват въздушни изстрели в района на град Итихад в града.

Полицията бе наясно с видеото, след като то стана популярно в социалните мрежи, регистрирайки FIR срещу двамата мъже.
По-нататък Шейх каза, че убийствата "изглежда са резултат от някои лични проблеми". Точният мотив и самоличността на убийците обаче бяха разследвани, добави той. (ANI)

Водещи

Най-четени