Новият приют за бездомни кучета вече си има управител и ветеринар 23.10 | 15:25

Продължава подборът на гледачите, които ще работят в приюта в Горни Богров

От Елена Кирилова

До две седмици ще приключи първият етап от изграждането на новия приют за кучета в Горни Богров. Това съобщи Манол Нейков, директор на общинското предприятие "Екоравновесие”.

По думите му вече е започнал подборът на персонал, който ще работи в приюта. От "Екоравновесие” са обявили свободните позиции в сайт за търсене на работа. 40 души са подали автобиографии по обявата за управител на приюта за бездомни кучета, а 6 души са се кандидатирали за позицията ветеринарен лекар.

Нейков подчерта, че критериите на общинското предприятие включват основни познания в отглеждането на животни.

Вече са избрани двама млади мъже за ветеринар и управител на приюта, но назначаването им тепърва предстои. Очаква се това да се случи до края на седмицата. В момента те са изпратени в приюта в Сеславци, където преминават обучение и се ориентират в новите си задължения.

От "Екоравновесие” са избрали и диспечер, и ветеринарен техник, които също ще преминат седмица или две обучение в Сеславци.

По обявата за гледачи молби са подали 10 души. Нейков обясни, че ще бъдат избрани хора, които живеят в района на Кремиковци, защото това ще улесни транспорта им до новия приют.

Директорът на общинското предприятие съобщи, че то се е включило в програма на Министерството на труда и социалната политика в подкрепа за заетост на хора, които са трайно безработни или имат ниска квалификация. Заявени са 15 свободни места за гледачи на кучета.

Подборът ще бъде направен от "Екоравновесие”, а назначенията ще бъдат осъществени едва след Нова година. Договорите с наетите лица ще бъдат сключени за една година.

Най-четени