Тийнейджър подкара мощен автомобил в София 10.12 | 09:01

В колата са се возели майката и бащата на тийнейджъра, както и неговият брат

От iNews

Екип на Специалицизираните полицейски сили при СДВР залови 15-годишно момче, което шофирало из основните улици в столичния квартал "Младост 4".

Мощният автомобил бил спрян за проверка тази вечер на ул. "Филип Аврамов". На седалката до 15-годишния водач седял брат му на 17 години. На задната седалка била майка им на 34 год., на която е автомобила, и бащата на 38 год. Автомобилът ще бъде дерегистриран, а на майката на водача ще бъде съставен акт. Ще бъде сезирана Държавната агенция за закрила на детето.

"Абсолютно безотговорна постъпка. Колегите са съставили акт за установяване на административно нарушение на майката, която е собственик на автомобила, тъй като водачът е наказателно не отговорен. Автомобилът се дерегистрира, свалят се регистрационните табели, образува се преписка, която утре ще бъде докладва в Софийска районна прокуратура. Ще бъде сезирана агенцията за закрила на детето. При проверката на майката на водача е установено, че тя има невръчени фишове на стойност около 3500 лева”, коментира старши инспектор Цветан Среднев.

Водещи