Илиана Раева: Грациите са страшни бойци и истински лъвчета (ВИДЕО) 25.04 | 15:33

Според нея момичета жънат успехи заради професионализма на новата им треньорка

От iNews.bg

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри в студиото на "Тази сутрин", че една от причините треньорката на Златните момичета - Ина Ананиева, да откаже да води новия ансамбъл е детето, което чака, пише Sporta.bg.

"Ина Ананиева се отказа, защото чака детенце съвсем скоро. Това са лични неща. Тя мина през един много труден период и за нея това беше най-важното - да роди детето си, да има спокойствие... Но тя си е непрекъснато в залата, на всички състезания е там, непрекъснато е с Весела", каза Раева.

Тя отдава успеха на новите момичета в ансамбъла именно на професионализма на новата им наставничка Димитрова, която избра да се завърне в България, въпреки че живееше в Швейцария.

"Страшни бойци са тези момичета. Страхотни "лъвчета"! Страхотна ни и е треньорката! Познавам Весела Димитрова много отдавна. Тя беше мой състезател, при мен приключи състезателната си кариера. Медалистка от световни и европейски състезания. Много добър треньор. Беше треньор в нашия клуб, когато станаха девойките вицеевропейски шампионки. Това е един човек, който винаги иска! За нея винаги може още, никога не е доволна на 100%, никога не изпада в еуфория, че са много силни", сподели Раева.

Момичетата на Весела Димитрова спечелиха злато в многобоя на Световната купа в Пезаро, Италия. А от турнира в Ташкент ансамбълът спечели злато за съчетанието с топки и въжета и две сребърни отличия - в многобоя и за композицията с обръчи.

Повече по темата четете тук

Водещи

Най-четени