„Планината“ от Game of Thrones се изправя срещу най-силния човек на планетата Стоян Тодорчев в Пловдив 17.06 | 16:27

Състезателите ще вдигат 2 автомобила, печели, който задържи по-дълго тежестта

От iNews.bg

"Щастлив съм, че Пловдив ще бъде домакин на състезание от световен ранг – 7-ия кръг от Шампионската лига Strongman 2015. На 20 юни, събота, от 17 часа, на площад "Централен" елитът в този зрелищен спорт ще демонстрира свръхчовешките си способности. Състезанието ще фокусира погледа на световната спортна общественост върху Пловдив, защото ще бъде излъчено по "Евроспорт", обяви на пресконференция днес в общината инж. Иван Тотев. Кметът на града прикани пловдивчани да подкрепят 3-мата български участници в грандиозното шоу.

Всеки желаещ ще може да види на живо кой е по-як, корав и издръжлив – дали "Най-силният мъж на Исландия" Хафтор Юлиус Бьорнсон - "Планината” от световноизвестния сериал GAME OF THRONES или Стоян Тодорчев, вписан в Книгата на рекордите "Гинес” като "най-силния човек на планетата" и шампионът от миналогодишния Международен Strongman турнир MUSKULI.COM в Пловдив. На 31 януари 2015 година, Хафтор Бьорнсон счупи рекорд на 1000 години, поставен от легендарния викинг Орм Сторолфсон. Това стана на състезанието World’s Strongest Viking в Норвегия, където известният на любителите на силовия многобой Тор, успя да извърви пет крачки, носейки върху раменете си дънер с височина 9.8 метра и тегло 650 кг.

"Страхуваш ли се от Тор", попитаха журналисти българския атлет Стоян Тодорчев. "Всички състезатели са много добри, кой ще победи ще стане ясно в събота", отговори "най-силният човек на планетата".


1521802

"Шампион може да се окаже всеки един от общо 10-имата участници – 7 от чужбина и 3-ма българи", според  председателя на Фондация "Славна България” Огнян Кръстев. Основният организатор на невижданото досега в България спортно събитие допълни, че входът за зрители на площада е свободен, благодарение на спонсорството на Международен панаир Пловдив.

Присъстващите на площад "Централен” ще станат свидетели на яростна битка в 6 от най-популярните стронгмен-дисциплини – "Логлифт”, "Фермерска разходка”, "Мъртва тяга с кола и задържане за хват”, "Камъните на Атлас”, "Кръгът на Конан” и "Кобилица”.

Със сигурност една от големите атракции ще бъде вдигането на 2 автомобила от двама състезатели, застанали един срещу друг. Победител ще е издържалият най-дълго време натоварването.

Огнян Кръстев покани журналистите на пресконференция в 10 часа сутринта,  петък, 19 юни, в Парк Хотел Пловдив. Тогава те ще могат да говорят със всички състезатели - Хафтор Юлиус Бьорнсон, Стоян Тодорчев, шампионът на SCL за 2013 г., Кшищоф Радзиковски, сръбската Стронгмен - легенда Ервин Катона - Шампион на SCL за 2011 г. и бронзов медалист на Стронгмен Шампионската лига през 2013 и 2014 г., Най-силният мъж на Словения Матяз Белшак, Най-силният мъж на Босна и Херцеговина Адин Арнаут, Най-силният мъж на Холандия за 2010 г. Симон Сюлейман и Алекс Аргинтяну – един от най-силните стронгмени на Румъния, Велизар Митов - абсолютен шампион по силов трибой за 2014 г., водещ атлет на БФСС-Стронгмен на международно ниво, вицешампион от 2014 г. и най-силният полицай на България Мариян Димитров, шампион по силов трибой.

 

Пловдив е домакин на 7-ия кръг от общо 19 от Шампионска лига Strongman 2015. От началото на годината състезания са се провели в Китай, Норвегия, Германия, Бразилия, Холандия и Финландия. След Пловдив Латвия посреща световните атлети.  

Водещи

Най-четени