Бареков призова Ботев и Левски: Платете ми за празните трибуни 11.03 | 20:44

"TV7 и NEWS7 излъчват мачовете с 18 камери. Какво ще излъчват сега половината камери?! Празните трибуни ли?", попита риторично Бареков

От Даниел Любомиров

Програмният директор на TV7 и NEWS7 Николай Бареков беше изключително недоволен от решението на Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз да накаже с лишаване от домакинство за 1 мач отборите на Ботев (Пд) и Левски.

Бареков не бе ядосан на самата Спортно-техническа комисия, а по скоро на ръководствата на Ботев и Левски, като дори ги призова да изплатят на TV7 и NEWS7 неустойка за нанесени щети.

Според програмния директор на телевизиите неговият продукт ще пострада от факта, че Ботев и Левски няма да играят следващите си мачове пред публика, а на празни трибуни.

"Няма коментар подобно нещо. Никъде в Европа не е допустимо да хвърляш ракети към противниковата агитка, това са ракети, а не камъни. Не че да хвърляш камъни е нормално, но когато хвърляш ракети, забраната трябва да бъде доживотна за посещаване на мачове.

ТV7 ще предостави всички кадри, които са необходими на полицията. Чест прави на полицаите, че с телата си застанаха между двете агитки.

Сега ще произведа новина – ще настоявам неустойки от отборите на Ботев (Пд) и Левски, защото те ощетяват нашата продукция.

Ние даваме мачовете с 18 камери – какво ще дават сега половината ни камери?! Празните трибуни ли?

Едно е да даваш мачове пред пълни трибуни, на които има атмосфера и играчите играят с настроение, а друго е да се излъчва на празен стадион", констатира програмният директор на ТV7 и NEWS7 в предаването "Пред банята".

Накрая той си пожела по българските терени да се изиграват все повече атрактивни и оспорвани мачове, които да вдигат нивото на футбола и да създават предпоставки за коментари посветени на чисто спортните аспекти от играта.

Водещи

Най-четени