Барселона ще спори с Реал на финала за Купата 13.02 | 01:03

Каталунците сразиха Реал Сосиедад и продължават напред

От Константин Симидчийски

Барселона се класира за финалния двубой на Купата на Краля, след като каталунците елиминираха Реал Сосиедад с общ резултат 3:1 от двата мача.

Днешният двубой в Сан Себастиян завърши при резултат 1:1, но успехът с 2:0 в първия мач гарантира на Барселона класиране напред в турнира.

Така съперник на Барселона във финалния сблъсък ще бъде вечният съперник Реал Мадрид. "Кралския клуб" също достигна финала, печелейки с общ резултат 5:0 срещу градския си съперник Атлетико.

Лионел Меси отбеляза за Барселона през първото полувреме, а Антоан Гризман вкара за 1:1 само минутки преди края.

Сблъсъкът на "Аноета" не предложи много интересни ситуации пред двамата вратари. В 20' Дани Алвеш опита да отбележи с удар от дистанция.

Седем минути по-късно обаче Лео Меси откри резултата. Аржентинецът направи рейд в половината на баските и стреля, а след неубедителна намеса на вратаря Субикарай, топката влезе в мрежата за 0:1.

Малко преди почивката Карлос Вела можеше да изравни, но мексиканецът не успя да преодолее Хосе Пинто.

И през втората част шансовете не бяха много, въпреки, че такива не липсваха. В 55' Карлос Вела сътвори най-красивата ситуация в мача, а негов брилянтен удар с левия крак кацна върху напречната греда.

Малко след това Барселона като по чудо пропусна. Първо Лео Меси не успя да вкара очи в очи със Субикарай, а след това и Фабрегас сбърка при добавката.

Три минути преди края Реал Сосиедад все пак се спаси от загуба, донасяйки малко радост на феновете си. Гонзало Кастро центрира в наказателното поле на Барселона, а Антоан Гризман с мощен изстрел препарира Хосе Мануел Пинто за крайното 1:1.

Водещи

Най-четени