Ботев напомна мускули с младежите си за Лига Европа 28.06 | 15:33

"Канарчетата" победиха младежката си формация с 4:0 в последната лятна контрола

От iNews.bg

Представителният отбор на Ботев (Пловдив) загря с гръмка победа за участието си в Лига Европа. Възпитаниците на Любослав Пенев се наложиха с 4:0 над младежката формация на клуба (до 21 години) в последната си контролна среща преди началото на сезона.

Проверката се игра по-малко от 24 часа след тази с Хасково, на която бе представен отбора за новия сезон, като Любо Пенев очаквано заложи на изцяло нова единадесеторка. 

Първият официален мач на "канарчетата" за новия сезон 2014/2015 е срещу представителя на Сан Марино - Либертас в първия предварителен кръг на Лига Европа. Ботев приема съперника си в първия мач, който ще се играе на 3 юли от 19:45 часа на стадион "Лазур" в Бургас. Реваншът в Сан Марино е на 10 юли.

Ако преодолеят Либертас, ботевистите ще приемат австрийския Санкт Пьолтен в същия начален час пак в Бургас на 17 юли.

Първите два гола в спаринга на "канарчетата" с Ботев (U21) паднаха след точно изпълнени дузпи от Вандер Виейра и Божидар Васев, а останалите попадения реализираха Феребори Доре и Луис Педро.

Преди почивката пропуски за първия тим на Ботев направиха Педро и Чунчуков, а в средата на полувремето Вандер спечели дузпа, която сам превърна в гол за 1:0. В началото на втората част същото направи и Васев, който бе фаулиран в пеналта, след което бе точен от бялата точка за 2:0.

В 70-ата минута влезлият на почивката Доре завърши отлична комбинация, започнала от записалия неофициален дебют за Ботев Станислав Дрянов. Новото попълнение на "канарчетата" пусна чудесен пас в коридор към Филипов, а десният защитник сервира топката на Доре, който бе точен за 3:0.

Малко по-късно отново Филипов сложи топката на главата на Луис Педро, който отблизо оформи крайното 4:0.

Водещи

Най-четени