Българите впечатлиха в Сърбия 30.06 | 16:02

Родните мотоциклетисти с отлично представяне

От iNews.bg

Отлично се представиха българските състезатели в петия кръг на Европейския шампионат в клас ЕМХ65 и ЕМХ85 и шестия кръг в Източноевропейския шампионат в класовете МХ, МХ1 и МХ2.

В клас ЕМХ 65 в Европейския шампионат Кристиян Иванов /КТМ/ завърши 2-ри. В клас ЕМХ 85 българите доминираха и окупираха пoчетната стълбичка, след като Хакан Халми /КТМ/ стана шампион в класа, а втори и трети се наредиха Алекс Димитров / КТМ/ и Момчил Иванов /КТМ/.

Трасето в сръбския град Глобаре беше добре подготвено, организацията на високо ниво, а публиката стана свидетел на майсторско каране и на много емоции.

В клас МХ 2 победител стана Майкъл Иванов /КТМ/, който спечели и 2-та манша. В клас МХ 1 Тодор Тотев /Хонда/ остана 4-ти, а в клас МХ отново пълна българска доминация – Юлиян Райчев /Кавазаки/ стана победител, втори се нареди Теодор Гигов / Кавазаки/, а трети остана Веселин Малинов /Ямаха/.

В отборното класиране България е първа, като води убедително в класирането на отборите след провеждането на пети кръг в Европейския шампионат в клас ЕМХ65 и ЕМХ85 и шести в Източноевропейския шампионат в класовете МХ, МХ1 и МХ2.

Водещи

Най-четени