Българските отбори очакват жребия на УЕФА 18.07 | 09:53

Лудогорец и ЦСКА с възможно най-добър жребий от останалите български участници

От iNews

Днес от 13:00 часа ще се изтегли жребият за третия предварителен кръг на Шампионската лига. Час по-късно ще станат ясни и всички двойки в третия предварителен кръг на Лига Европа.

От българските отбори единствено Лудогорец може да се счита за сигурен участник в следващия кръг на Шампионската лига след разгромната победа над Дюделанж с 4:0.

Трите ни представителя в Лига Европа обаче разочароваха и тяхното участие в следващата фаза е под въпрос. Единствено Ботев (Пловдив) успя да победи непретенциозния Санкт Пьолен, докато ЦСКА направи равенство със Зимбру, а Литекс отстъпи на Дьошдьор.

УЕФА днес ще обяви двойките, които ще определят сблъсъците по-другата седмицата. Битките от третия предварителен кръг на двата турнира на УЕФА ще започнат на 29-31 а реваншите са една седмица по-късно.

Лудогорец е поставен и това означава по-леки съперници за българския шампион по пътя към заветната цел – класиране в групите на Шампионската лига. След разбивките на УЕФА станаха ясни пет двойки срещу, които може да се падне българския шампион. Най-сериозният отбор е Партизан (Сърбия), който отнесе в първия си двубой от втория предварителен кръг тима на ХБ Торшавн (Фарьорски острови) с 3:0.

Това би означавало повторение на миналогодишния сблъсък в същата фаза на турнира, но тогава Лудогорец се справи геройски с две победи над сръбския шампион. Друг по-сериозен съперник изглежда отбора на Марибор (Словения), но той още не си е гарантирал участие в следващата фаза след като направи нулево равенство с босненския Жрински Мостар.

Ако Лудогорец преодолее съперника си в третия предварителен кръг тогава ще си гарантира участие минимум в груповата фаза на Лига Европа. Другите отбор срещу които може да се падне Лудогорец ще се определят от двойките Динамо Тбилиси (Грузия) – Актобе (Казахстан) 0:1 , Малмьо (Швеция) - Вентспилс (Латвия) 0:0, Работнички (Македония) - ХИК Хелзинки (Финландия) 0:0

УЕФА обяви и разбивките за жребия на Лига Европа, който ще стартира днес от 14:00 часа. Единствено ЦСКА от нашите отбори е поставен в тази фаза. Затова "червените" може би ще имат и по-лек съперник.

"Армейците" може да се изправят срещу Астра (Румъния) или победителите от двойките: Грьодиг - Чукарички, Абърдийн - Грьонинген, Линфийлд - АИК Стокхолм, ФК Сараево - Хаугезунд и Дери Сити - Шахтьор Солигорск. Впечатление прави отбора на Сараево, който преди две години отстрани Левски.

Ботев (Пловдив) може да срещне далеч по-трудни съперници в лицето на Торино, ПСВ Айндховен, Хъл Сити и победителите от двойките Будучност Подгорица - Омония, Калию - Лех Познан и Мьолде -Горица.

Отборът на Литекс, който много трудно би се класирал за тази фаза на турнира ще очаква сблъсък с Лион (Франция), Майнц 05, Черноморец (Одеса) или победителите от двойките Люцерн - Сейнт Джонстън, Розенборг - Слиго Роувърс и Калев - ФК Краснодар.

Все пак българските отбори трябва да спечелят реваншите и да се класират в следващата фаза преди да мислят своите съперници.

Водещи

Най-четени