Ван Перси: Не съжалявам, че избрах Юнайтед пред Сити 09.12 | 09:34

29-годишният нападател се намира в невероятна форма, като вече има 13 попадения след трансфера си от Арсенал

От Мариян Найденов

Робин Ван Перси е сигурен, че е взел правилното решение, като е избрал да се присъедини към Манчестър Юнайтед, вместо да се събере с бившите си съотборници Самир Насри и Гаел Клиши в Манчестър Сити.

29-годишният нападател се намира в невероятна форма, като вече има 13 попадения след трансфера си от Арсенал, а преди дербито на Манчестър сподели, че не изпитва никакво съжаление относно избора си през лятото.

Също така той каза, че не очаква враждебна реакция от феновете на "шумните съседи" в неделния сблъсък между градските съперници.

"Не очаквам враждебност от тяхна страна", категоричен бе Ван Перси. "Взех решение много бързо и всеки ден отивам на работа с широка усмивка на лицето. Това дори не ми е работата, това е моето хоби. Обичам футбола, а освен това всички са много добри и мили с мен, така че си изкарвам невероятно тук.

Не съжалявам, че дойдох тук, но по време на дерби има много хора, които взимат участие в него - играчи, фенове - всички са много отдадени и всеки иска неговият отбор да спечели".

Холандецът е изиграл много градски дербита по време на престоя си в Арсенал, но досега не е усещал атмосферата на дербито на Манчестър.

"Определено това е голям мач и нямам търпение да започне, защото се изправят №1 и №2 в таблицата. Надявам се, че ще успеем да увеличим преднината си в класирането (в момента Юнайтед има 3 точки повече от Сити).

Премиър лийг е доста вълнуваща през последните години, бележат се много голове, има обрати, така че ще видим какво ще стане до края на този сезон", сподели още Ван Перси.

Водещи

Най-четени