Грандовете от Милано гледат уверено към Европа 19.04 | 18:15

Интер и Милан с ценни победи

От Иво Вецев

Милан и Интер записаха много важни победи по пътя си към класиране за Европа.

"Росонерите" имаха лесен двубой срещу Ливорно от 34-ия кръг на Серия А, като надделяха с 3:0, но срещата им не мина толкова леко, колкото се очакваше.

В първите 43 минути нямаше нито един точен удар към коя да е от двете врати, но Марио Балотели отбеляза гол още с първия такъв. Той се възползва от центриране на Констант и с глава вкара във вратата на Барди, за да открие резултата - 1:0.

През второто полувреме Милан се разигра и с две страхотни отигравания на Таарабт и Пацини си подпечатаха категоричния успех.

В същото време Интер се възползва от грешките на Парма и стигна до 2:0 на "Еньо Тардини". В 42' Касано изпусна дупза, а веднага след началото на втората част Пелета си изкара нелеп червен картон в рамките на само 40 секунди.

В 47' Роландо се разписа след центриране от пряк свободен удар на Ернанеш, а с красив гол отдалеч две минути преди края на Гуарин "нерадзурите" стигнаха до победата.

Така Милан се изравни с Парма на 6-о място, като двата отбора имат по 51 точки. Интер се изравни с Фиорентина за 4-а позиция с 56.

Четете всичко за Серия А , както и за останалите мачове, в Sporta.bg

Водещи