Григор Димитров: Винаги съм искал да играя с Федерер 25.10 | 10:23

Българският талант излиза срещу идола си тази вечер

От Мариян Найденов

Мачът мечта за българския тенисист Григор Димитров ще стане факт днес в 21:00 часа. Нашето момче ще се изправи срещу легендата на световния тенис Роджър Федерер. А ето и какво сподели Гришо преди тази вълнуваща за него среща.

"Много съм щастлив и определено ще се насладя истински на всеки един момент от двубоя, но в същото време ще се опитам да играя своята си игра и излизайки на корта да покажа най-доброто от себе си. Трябва да остана хладнокръвен и да приема този мач като един нормален двубой.

Най-накрая всички хора, които правиха тези сравнения между нас, ще ни видят един срещу друг на корта. Той беше един от моите идоли и първата среща с него ще остане за винаги специална. Когато бях малък дълги години съм мечтал за тази възможност", коментира Григор Димитров.

"Наясно съм, че този път публиката няма да бъде зад мен, но това определено не е нещо, заради което да пропусна мач като този. Това е нещо, от което можеш да научиш много и просто завинаги ще остане в спомените ти", добави първата ни ракета.

"Никога не знаеш какво ще се случи. Това е двубой от четвъртфиналите и играем в родния му град, което никога не е лесно, но аз просто няма какво да губя", каза още Гришо.

Българският тенисист беше попитан дали по време на някоя от съвместните им тренировки в миналото Федерер му е давал някакви съвети как да подобри играта си.

"Гледал съм много негови срещи и на няколко пъти сме тренирали заедно. Той е невероятен посланик на тениса както на корта, така и извън него. Определено изпитвам голямо уважение към Федерер, тъй като за мен той е най-великият тенисист в историята."

След всичките тези сравнения през годините между двамата, дали не е добре, че този двубой най-накрая ще се състои и ще донесе радостта на всички фенове, чакали го толкова дълго, включително и самият Григор Димитров?

"Да, съгласен съм с това. Надявам се, че най-накрая хората ще спрат с тези "Бейби Федерер" сравнения. През годините се повтаря едно и също, а дори сега чувам подобни подвиквания от трибуните, но трябва да го приема, а след това да се опитам да създам мое собствено излъчване.

Хората го искаха, сега най-накрая ще могат да видят подобен двубой. Аз също винаги съм искал да играя срещу Федерер. Всеки иска да бъде част от подобен мач. Развълнуван съм и го очаквам с нетърпение", завърши Григор Димитров.

Водещи

Най-четени