Григор Димитров срещу полски гигант в Синсинати 12.08 | 09:10

Гришо излиза срещу 203-сантиметровия Йежи Янович

От iNews.bg

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи съперника си на Мастърса в Синсинати (САЩ). 23-годишният хасковлия започва участието си срещу 203-сантиметровия Йежи Янович.

Полският исполин си осигури мач с българина, след като преодоля представителя на Грузия Теймурас Габашвили с 6-4 6-4 в първия кръг на турнира, в който Димитров почиваше, защото е седми поставен в основната схема.

Мачът на Гришо с Янович ще се играе в сряда, а точният му час и кортът, на който ще се проведе, ще станат ясно тази вечер, когато организаторите обявят програмата за деня.

Йежи Янович, който е връстник на Григор, в момента се намира под №65 в ранглистата на ATP, а най-доброто му класиране е №14, постигнато през август 2013 г.

Ако преодолее Янович хасковлията ще защити 90-те точки от достигането си до осминафиналите в Синсинати през миналия сезон, а там ще срещне един измежду Жулиен Бенето, Гийермо Гарсия-Лопес, Блаж Рола или Джеймс Уорд.

Сред вариантите за четвъртфиналите пък са Станислас Вавринка и Марин Чилич, а на полуфиналите по всяка вероятност ще чакат Новак Джокович или шампионът от Торонто Джо-Уилфред Цонга.

Водещи

Най-четени