Две страхотни дербита ни очакват в Шампионската лига 16.12 | 13:34

Барселона - Манчестър Сити и Байерн (Мюнхен) - Арсенал на 1/8 финалите

От Даниел Любомиров

Жребият за осминафиналите на Шампионската лига се оказа изключително благоприятен за някои от грандовете в Европа и убийствен за други. За неутралните зрители ще има най-много положителни емоции, защото ни предстои да наблюдаваме две страхотни дербита.

В повторение на сблъсъка в същата фаза от миналия сезон настоящият шампион на Стария континент Байерн (Мюнхен) ще се изправи срещу лидера в Англия Арсенал. Баварците ще имат предимството да бъдат домакини в реванша, защото завършиха на първо място в своята група.

Другият наелектризиращ дуел е между испанския първенец Барселона и мултимилионната селекция на Манчестър Сити. Без съмнение мачовете между двата гранда ще са безкрайно интересни, защото те нямат богата история помежду си.

Големите късметлии в жребия са отборите на английския шампион Манчестър Юнайтед и финалиста от миналия сезон Борусия (Дортмунд). "Червените дяволи" ще се изправят срещу гръцкия Олимпиакос, а възпитаниците на Юрген Клоп играят със Зенит.

Други два любопитни двубоя противопоставят Атлетико (Мадрид) на 7-кратния шампион на Европа Милан, докато Пари Сен-Жермен ще играе с Байер (Леверкузен).

Челси и Галатасарай ще спорят за място в следващата фаза, а Реал Мадрид също имаше доста късмет, падайки се срещу Шалке 04.

Повече подробности за жребия в Шампионската лига четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени