Джокович се прицели и в трофея от "Ролан Гарос" 21.03 | 17:29

Сърбинът призна, че се намира в най-добрата форма на живота си

От iNews.bg

Световният номер 2 в мъжкия тенис Новак Джокович заяви, че се намира в най-добрата форма на своя живот, скоро след като победи Рафаел Надал на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс.

По този начин Ноле записа и 18-а поредна победа за 2011, след като в началото на годината триумфира и на турнира от Големия шлем в Австралия. А сега, когато и сезонът на червени кортове започва, голямата цел пред сърбина се казва "Ролан Гарос".

"Чувствам се невероятно щастлив от начина, по който играя и успехите, които постигам", сподели Ноле след победата над Надал. "Намирам се в най-добрия период от своя живот, но никой не е непобедим".

"Зная, че сезонът е много дълъг, поради което и не искам да изпадам в еуфория от победата тук. Ще попразнувам, но след това ще продължа напред. Разполагам с голяма воля да печеля всеки мач, като искам да продължа да играя добър тенис".

Попитан дали е в състояние да играе също толкова добре и на клей, където ще има повече от солидна конкуренция в лицето на безспорния доминатор Рафаел Надал, Джокович отговори позитивно.

"Вярвам, че мога да играя добре и на тази настилка. Доказал съм го пред годините. През 2008 и 2009 имах добри сезони на клей, като винаги съм се представял добре и на "Ролан Гарос". Но за да печеля големите трофеи на червени кортове, то трябва да бъда наистина, наистина добре подготвен физически", обясни световният номер 2.

Победеният в Индиън Уелс Рафаел Надал също не пропусна да поздрави Джоко.

"Поздравявам го", заяви Рафа. "Той се радва на възможно най-добър старт на сезона. Намира се в точното време и на точното място".

Водещи

Най-четени