Тенис звезди ще играят футболен мач в подкрепа на Япония 22.03 | 11:49

Срещата ще се състои в предградието на Маями Коконът Гроув на 23 март, а тенис отборът ще се изправи срещу местния тим на Форт Лодърдейл Страйкърс

От Мариян Найденов

Известни тенисисти, сред които световните номер 1 и 2 Рафаел Надал и Новак Джокович, ще участват в благотворителен футболен мач, средствата от който ще отидат в помощ на пострадалите от бедствието в Япония.

Срещата ще се състои в предградието на Маями Коконът Гроув на 23 март, а тенис отборът ще се изправи срещу местния тим на Форт Лодърдейл Страйкърс. След футболния двубой ще има вечеря и аукцион с вещи на състезателите.

Освен Джокович и Надал, участие в събитието са потвърдили още Кеи Нишикори, Анди Мъри, Фернандо Вердаско, Ришар Гаске, Фелисиано Лопес, Виктор Троицки, Маркос Багдатис, Давид Ферер и Юрген Мелцер.

"Много съм загрижен за хората в Япония и мисля, че е редно да направим каквото можем, за да помогнем на тези, които имат нужда. Много бих се радвал, ако жителите на Маями подкрепят двете събития - да напълнят трибуните на стадиона и след това да дойдат на вечерята", каза Новак Джокович.

Водещи

Най-четени