Дрогба все пак може да отиде в Барселона 26.06 | 12:22

Само преди шест дни бившият футболист на Челси подписа с Шанхай Шенхуа, но днес пристига в Барселона за преговори с каталунците

От Божидар Азманов

Бившият футболист на Челси Дидие Дрогба е на път да осъществи сензационен трансфер в Барселона, въпреки че наскоро подписа с китайския Шанхай Шенхуа, това съобщава каталунската телевизия TV3.

Днес се очаква звездата от Кот Д'Ивоар да пристигне в Барселона заедно със своя агент и утре да започне преговори с каталунците.

На 20 юни Дрогба официално подписа с Шанхай Шенхуа за две години и половина, като ще прибира по 200 хиляди паунда на седмица.

Според медията обаче в контракта на футболиста има клауза, която му позволява да си тръгне без никакви спънки, ако получи оферта от голям европейски клуб.

"Мога да обявя, че подписах с Шанхай Шенхуа за срок от две години и половина. През юли ще се присъединя към тима.

Проучих внимателно офертите от последните няколко седмици и избрах най-подходящата за мен. Вече гледам напред, към новото предизвикателство.

Когато бях с Челси в Китай миналата година, прекарахме добре и видях колко са страхотни феновете. Надявам се да помогна на китайския футбол", заяви само преди няколко дни Дрогба, но изглежда погледът му ще се обърне в съвсем д посока.

Само преди дни нападателят игра в благотворителен мач заедно с някои от футболистите на Барселона, като Лионел Меси, Дани Алвеш и Хосе Мануел Пинто и е приятел с голяма част от играчите на каталунците.

Миналата година Дрогба триумфира с Челси в Шампионската лига и бе с основен принос за успеха, след като вкара изравнителното попадение за 1:1 във финала с Байерн Мюнхен, с което вкара мача в продължения, а след това и дузпи. При тях Дрогба пък отбеляза последния решителен 11-метров удар и хвърли в екстаз всички привърженици на Челси.

Най-четени