Испания си тръгна с победа от визитата на Пуерто Рико 16.08 | 10:55

"Ла фурия" се изпоти, но все пак стигна до успех с 2:1

От Мариян Найденов

Европейският и световен шампион Испания се наложи с 2:1 при гостуването си на Пуерто Рико в приятелска среща, играна на стадион "Хуан Рамон Лубриел" в пуерториканския град Баямон. Контролата бе последна за иберийците, преди старта на квалификациите за Световното първенство в Бразилия през 2014 година.

"Ла фурия" не впечатли с представянето си, но все пак бе отборът, който доминираше на терена и очаквано се поздрави с победата. Испанците изковаха успеха си с два бързи гола в края на първото полувреме, като освен това на два пъти гредата спаси домакините, а възпитаниците на Висенте Дел Боске се отчетоха и с няколко сериозни пропуска.

Най-неприятна за иберийците бе контузията на Хуанфран, която той получи още в началото на мача, а след това бе заменен принудително в 19-ата минута.

Испанците започнаха по-активно срещата и Жерард Пике можеше да открие резултата още в първите минути, но ударът му срещна гредата. Вратарят на Пуерто Рико Бил Гаудете също имаше голяма вина за нулевото равенство, след като на няколко пъти се намеси блестящо.

Така се стигна до 42-ата минута, когато "Ла фурия" най-накрая успя да разпечата вратата на домакините, а точен бе Санти Касорла, който изненада Гаудете с изстрел от около 25 метра. Три минути по-късно (45') Испания вече водеше с 2:0, след като Сеск Фабрегас засече центриране на Хесус Навас и удвои преднината на своя отбор.

След почивката картината на терена не се промени, като испанците владееха инициативата, а домакините разчитаха предимно на контраатаки. Малко след подновяването на играта Касорла бе много близо до трети гол за Испания, но отново гредата помогна на Бил Гаудете.

Вместо да увеличат преднината си, испанците допуснаха гол в своята врата. Точен за Пуерто Рико бе Марк Синтрон, който се възползва от дълъг пас на вратаря Гаудете, преодоля Серхио Рамос и с премерен удар от границата на наказателното поле оформи крайното 2:1.

До края на мача футболистите на Испания направиха още няколко пропуска, като особено фрапиращи бяха две положения на Фернандо Йоренте, но в крайна сметка до ново попадение в мача не се стигна и "Ла фурия" си тръгна с победа от визитата си на Карибите.

Ето и всички резултати от изиграните снощи приятелски срещи:

Япония - Венецуела - 1:1
Република Корея - Замбия - 2:1
Китай - Гана - 1:1
Ангола - Мозамбик - 2:0
Азербайджан - Бахрейн - 3:0
Русия - Кот Д'Ивоар - 1:1
Армения - Беларус - 1:2
Швеция - Бразилия - 0:3
Украйна - Чехия - 0:0
Норвегия - Гърция - 2:3
Люксембург - Грузия - 1:2
България - Кипър - 1:0

Дания - Словакия - 1:3
Черна гора - Латвия - 2:0
Хърватия - Швейцария - 2:4
Унгария - Израел - 1:1
Македония - Литва - 1:0
Албания - Молдова - 0:0
Австрия - Турция - 2:0
Германия - Аржентина - 1:3
Естония - Полша - 1:0
Белгия - Холандия - 4:2
Северна Ирландия - Финландия - 3:3
Уелс - Босна и Херцеговина - 0:2
Словения - Румъния - 4:3
Сърбия - Ирландия - 0:0
Франция - Уругвай - 0:0
Шотландия - Австралия - 3:1
Англия - Италия - 2:1
Исландия - Фарьорски острови - 2:0
Португалия - Панама - 2:0
Пуерто Рико - Испания - 1:2
Мексико - САЩ - 0:1

Водещи

Най-четени