Капело доволен от старанието на Рууни срещу българите 03.09 | 13:10

Фабио Капело се изказа доста спокойно предвид победата на Англия в София, която отвори вратите на "Трите лъва" към класиране на Европейското първенство

От Константин Симидчийски

Мениджърът на Англия Фабио Капело не изрази особени емоции по време на вчерашната си пресконференция за българските журналисти, след като "Трите лъва" сразиха селекцията на Лотар Матеус с 3:0 на стадион "Васил Левски".

Италианският специалист изрази своите опасения, че авторът на два гола във вратата на Николай Михайлов Уейн Рууни е с травма и не се знае дали ще отсъства от терените.

Днес обаче стана ясно, че нападателят на Манчестър Юнайтед не е сериозно контузен и няма да има проблем да вземе участие в следващата и решаваща за Англия евроквалификация с Уелс на 6-ти септември. Ако албионците постигнат успех, със сигурност ще се класират на Европейското първенство.

"Уважавам съперника, уважавам мениджъра на българския национален отбор, но в момента просто не уважавам шегата ви", заяви Капело. "Резултатът е добър. Доволен съм от представянето на Рууни и от това на отбора. Рууни игра добре. Той е много важен играч, създава много пространства за нападателите ни от втора позиция. Освен това се връща назад, когато е необходимо. Пречи на опонентите ни да организират бързо атаките си. Така че виждате колко е полезен."

"Сега обаче трябва да съобщя, че Рууни е контузен, но трябва да се изчака 24 часа, за да се разбере какво е неговото състояние. Не знам какво точно се случи, явно травмата е в палеца и може би го е навехнал. Иначе се радвам, че той отново бележи за националния отбор. Сега вкара почти след една година пауза."

"България създаде много положения в мачовете си срещу Черна гора и Швейцария, но днес създаде само едно. За нас предстои мач с Уелс, който трябва да спечелим задължително. Надявам се, че ще създадем достатъчно положения и ще вкараме голове, които ще ни гарантират победата."

На въпрос защо Франк Лампард не е играл днес, Капело отвърна, че тимът има четирима халфове, които са се справили достатъчно добре, те също са опции. От друга страна за играчът на Челси изиграл много мачове във Висшата лига и сега е време да вземе малка почивка.

"Победата на Уелс над Черна гора е добър резултат за нас. Нашата цел днес бе да спечелим, за да може да се класираме за европейското".

Водещи

Най-четени