Българите признаха по-голямата класа на Англия след поражението 03.09 | 09:28

Лотар Матеус посочи бързите два гола като причина за изразителната загуба, Боби Михайлов не смята, че сме били надиграни тотално

От Константин Симидчийски

Селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус призна, че родният тим не е бил от класата на Англия във вчерашната евроквалификация, завършила с класически успех 0:3 за албионците.  

След този мач трикольорите ни останаха с 5 точки в групата, докато Англия има 14, а Черна гора – 11. Швейцария има същия актив като "лъвовете", преди двата отбора да се изправят един срещу друг на 6-ти септември.

"Всички видяха разликата. Класата на англичаните е твърде голяма и това бе видно. Лошото е, че допуснахме два бързи гола от елементарни положения и това реши мача. Тренирахме много, но забравихме това по време на играта. Трябва да приемем този резултат. Англичаните играха правилно и постигнаха необходимия им резултат. Искам да ги оиздравя за победата", коментира немският специалист.

Относно изваждането на Спас Делев и Станислав Манолев от групата за мача, Матеус разкри причините за това свое решение.

"Изваждането на Спас Делев и Станислав Манолев няма нищо общо със скандала след мача с Беларус. Просто не съм доволен от това, което показаха на тренировките през седмицата и затова ги извадих от групата. Ще разгледаме ситуацията и ще преценим утре дали да не извикаме един или повече футболисти от младежкия национален отбор", обясни той.

Президентът на БФС Борислав Михайлов призна, че е очаквал различно развитие на вчерашния сблъсък с Англия.

"Загубихме, защото са по-добри. Със сигурност не е това, което искахме. Мачът се разви лошо, получихме два гола от статични положения и един гол в продължението на първото полувреме. Очевидно англичаните са по-добри от нас, но не може да се каже, че са ни надиграли тотално. Ето вижте Уейн Руни - световна звезда, а не спря да тича и да пресира през всичките 90 минути. Благодаря на публиката", коментира Михайлов.

"На светлинни години сме от Англия", тъжен бе и Мартин Петров. "Трудно ще е да стигнем нивото им."

Водещи

Най-четени