Капело сменя Анчелоти в ПСЖ, гръмнаха френските медии 19.06 | 18:44

Настоящият селекционер на Русия е новият голям фаворит за горещия стол на отиващия в Реал Мадрид Карло Анчелоти

От Мариян Найденов

Фабио Капело е на път да поеме шампиона Пари Сен Жермен след очакваното напускане на сънародника му Карло Анчелоти в посока Реал Мадрид, пишат италианските и френските и медии.

Авторитетните френски вестници "Екип" и "Ла Паризиен" твърдят, че бившият национален селекционер на Англия е много близо до треньорския пост на "Парк де Пренс", след като президентът на клуба Насер Ал-Хелаифи се е прибрал спешно в Париж, за да приключи преговорите с 67-годишния специалист.

В Париж вече е и самият Фабио Капело, който е пристигнал във френската столица вчера вечерта, заедно със сина си Пиерфилипо, допълват двете френски издания.

Според "Екип", бившият наставник на Милан. Ювентус, Рома, и Реал Мадрид има освобождаваща клауза от 3 милиона евро в настоящия си договор с Руската футболна федерация като селекционер на "Сборная", което едва ли ще бъде някакъв проблем за ПСЖ.

Фабио Капело е един от най-успешните треньори във футбола. Той има 5 титли в Серия А, без да се смятат двата отнети трофея на Ювентус заради скандали "Калчополи". Ставал е шампион на Испания два пъти, печелил е Шампионската лига и Суперкупата на Европа.

До днес се смяташе, че фаворит за наследник на Анчелоти в ПСЖ е мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш, който според повечето анализатори и специалисти остава фаворит номер 1 за поста. За старши треньор на шампиона в Лига 1 се спрягат още имената на Гуус Хидинк и Михаел Лаудруп.

Водещи

Най-четени