Кубрат Пулев е най-силният опонент на Кличко, смятат специалисти 27.08 | 10:38

В САЩ се надяват победа на Кобрата да върне интереса към тежката категория

От iNews.bg

Българският исполин Кубрат Пулев ще предостави дългоочакваното предизвикателство за световния шампион по бокс тежка категория на четири федерации Владимир Кличко, пишат специалистите от сайта BoxingScene.com

"Това не е типичен дуел между крал Кличко срещу някой от сорта на Алекс Лиапай, Жан Марк Мормек, Мариуш Вах или Франсиско Пианета. Не, това е истинска защита на титлата срещу истински претендент", пише в материала на Клиф Ролд, озаглавен "Кличко – Пулев: Време ли е за промяна?"

"За момента Пулев е най-добрият от съперниците на Кличко. Българинът има 20 победи в 20 мача, 11 с нокаут и заслужи битката за титлата през 2013-та година, когато стана първият (освен Владимир Кличко) от 2000-ата насам, успял да надвие Тони Томпсън.

Кобрата е бронзов медалист от Световното първенство за аматьори през 2005-та година и участва на Олимпиадата в Пекин. Той е висок над 180 сантиметра и тежи около 113 килограма, което го прави един от малкото боксьори в тежка категория с близки на Кличко габарити.

Дори в САЩ битката между двамата най-добри състезатели в категорията ще привлече сериозен интерес. Широко разпространено мнение е, че Кличко не предизвиква интерес в Щатите, но рейтингите на мачовете му са далеч от най-ниските. Срещата с Лиапай, който никой не взимаше насериозно, бе гледана на живо от 500 хиляди души по ЕSPN.

Колкото до Пулев, само най-запалените фенове на бокса знаят за качествата му, а в САЩ почти никой не го е виждал в действие. В Германия обаче милиони ще наблюдават Пулев - Кличко по телевизията, защото публиката познава и двамата отлично.

За американците тежката категория отново ще стане интересна, ако Пулев победи Кличко, защото евентуален реванш би бил далеч по-популярен в САЩ. Подобен изненадващ развой на събитията ще бъде позитивен и за целия бокс като цяло, защото дългогодишна хегемония в който и да е спорт винаги отблъсква широката аудитория.

Пулев, освен първия сериозен претендент, е и първия от новата вълна "опасности" за трона на Кличко. Александър Поветкин бе последният от предишната вълна, включваща Дейвид Хей и Еди Чембърс, а заедно с Пулев сега на хоризонта изгряват Бърмейн Стивърн, Деонти Уайлдър и Тайсън Фюри.

Най-накрая срещу Кличко се изправя човек с реален шанс за успех. Битката е за най-дълго притежаваната от един боксьор титла", завършва материала в BoxingScene.com

Водещи

Най-четени