Лудогорец не се смили и над Хартс 04.07 | 09:55

Българският шампион постигна втора престижна победа в Англия

От iNews.bg

Шампионът на България Лудогорец продължава с победите си на лагера в Англия, след като късно снощи "орлите" се наложиха с 2:0 над шотландския Хартс.

Контролата се игра в градчето Лей, а Успехът бе втори за разградчани на Острова и общо трети пореден в предсезонните проверки след победите над Евроколеж и румънския гранд Стяуа.

И двата гола на Лудогорец паднаха в разстояние само на 3 минути през второто полувреме. Първо марселиньо откри в 67', а в 70' Христо Златински оформи крайното 2:0 след изпълнение на 11-метров наказателен удар.

Лудогорец получи мощна подкрепа от стотина българи, дошли от всички краища на Северна Англия, за да подкрепят отбора.

През първото полувреме пред българския шампион на два пъти се откриха възможности за гол, но новото попълнение Вандерсон и Христо Златински пропуснаха. Веднъж Иван Чворович пък се намеси решително при коварен удар на Смит в средата на първото полувреме.

През второто полувреме поетапно в игра влязоха титулярите от разгрома над Стяуа. Така се стигна до 67-ата минута, когато Марселиньо откри резултата. Бразилецът направи двойно подаване с Роман Безяк и от чиста позиция изпрати топката в мрежата.

Само три минути по-късно реферът отсъди дузпа за Лудогорец за игра с ръка на шотландски защитник. Зад топката застана Христо Златински и този път не сбърка - 2:0 за Лудогорец.

В заключителните минути Лудогорец имаше още няколко шанса за гол, докато Хартс нито веднъж не застраши вратата на влезлия през втората част Владислав Стоянов.

Водещи

Най-четени