Майк Тайсън подкрепи Кобрата: Кличко не се държи като мъж 23.09 | 14:32

"Никога не се е случвало някой да бяга от бой по този начин", заяви Тайсън

От iNews.bg

Легендата на професионалния бокс Майк Тайсън засипа с критика настоящия носител на четири от най-престижните шампионски пояси в свръхтежка категория Владимир Кличко.

Повод за изказването на Железния Майк стана отлагането на мача между украинеца и българския претендент Кубрат Пулев за титлата на Международната боксова федерация (IBF).

Тайсън бе категоричен, че поведението на Кличко не е мъжко и отлагането на защитата му срещу Кобрата е под достойнството на един професионалист, независимо от мотивите.

"Не знам какво се случва наистина, но това, което прави Кличко, не е мъжко. Никога в историята на професионалния бокс не се е случвало някой да бяга от бой по този начин.

Имитира контузия или не, всичко това е под достойнството на един професионален боксьор", заяви Динозавъра, цитиран от в. "Меридиан мач".

"Има късмет, че няма как да се срещнем на ринга. Много щеше да го боли", добави Тайсън в типичния си стил.

Владимир Кличко трябваше да защитава пояса си срещу Кубрат Пулев на 6 септември, но Владимир отложи боя заради контузия и сега новата дата е 15 ноември, а мястото остава непроменено - зала "O2 World Arena" в Хамбург.

Водещи

Най-четени