Мачът с Унгария ще е в София, но няма да пускат фенове, което води към апокалипсис 14.11 | 13:38

Самозабравилата се клика в БФС обвини за срамната сага община Пловдив и си изми ръцете с УЕФА и СДВР

От iNews.bg

Мачът между България и Унгария ще се играе в София при закрити врата, обявиха официално от унгарската футболна федерация, а малко по-късно и от БФС. Евроквалификацията е насрочена за четвъртък, 16 ноември от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Изглежда сякаш сагата, започнала в края на миналата седмица с преместването на двубоя от София в Пловдив на "Христо Ботев", свърши.

След като стана ясно, че "Колежа" няма как да приеме мача заради предварително планирани ремонтни дейности, "Арена Арда" в Кърджали за кратко беше фаворит.

В крайна сметка след обиколката на страната, квалификацията за Евро 2024 се завърна в София на "Васил Левски". Разликата е, че ще е при закрити врата.

Това със сигурност няма да отпусне хватката около врата на самозабравилия се президент на БФС Борислав Михайлов и кликата около него. Феновете са бесни, че Централата умишлено крие мача на трикольорите за публика, за да не чуе цял свят какви възгласи и плакати са подготвени. 

Привържениците на Цар Футбол у нас са обявили готовност за масови протести срещу шефовете на БФС и това, че няма да се допуснат зрители на стадиона няма да ги спре да изразят мнението си.

ЕТО КАКВО БЕЗУМИЕ НАПИСАХА ОТ БФС ПО ТЕМАТА:

"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион "Христо Ботев" и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион "Васил Левски" в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата - решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски"."

Водещи