Меси вдъхнови Барселона за разгром над Байерн на Гуардиола 06.05 | 23:45

Първи полуфинал от Шампионска лига на стадион "Камп Ноу"

От Даниел Любомиров

Лионел Меси за пореден път блесна в критичен момент за Барселона и с магическите си умения избави каталунците от патовата ситуация на терена срещу Байерн (Мюнхен). Аржентинският маг реализира две прекрасни попадения в края на срещата и вдъхнови убедителната и комфортна победа с 3:0 на Барса в първи полуфинален двубой от Шампионска лига.

Видео и подробности от дербито на "Камп Ноу" вижте в Sporta.bg

В 78-ата минута Хуан Бернат направи една от малкото си грешки, подарявайки топката на Даниел Алвес на левия фланг в близост до наказателното поле на гостите. Бразилецът направи добро продължение на атаката с финт покрай Джером Боатенг и намери необезпокявания Меси на дъгата. Бълхата с безпощаден шут в близкия ъгъл изненада Мануел Нойер, който можеше и да се намеси по-добре в ситуацията.

По-малко от три минути по-късно Меси отново избухна и провокира публиката не просто да го аплодира, а да му се поклони. Суперзвездата на каталунците разпиля Боатенг с фамозно движение с топка в крака и си освободи позиция за стрелба в пеналтерията, след което елегантно прехвърли Нойер за 2:0.

В 93-ата минута Барселона най-накрая осъществи убийствена контраатака и до голяма степен прекрати пътя на Байерн в турнира. Неймар се откъсна сам срещу Нойер още почти от централната линия на терена и оправда очакванията, след като хладнокръвно прати топката в мрежата на баварците за трети път – 3:0.

Така Барселона има значителен аванс преди реванша другата седмица на "Алианц Арена", а Лионел Меси има и персонален повод за гордост, защото задмина Кристиано Роналдо по брой голове в Шампионска лига – 77:76, след като португалецът вчера се разписа при загубата на "белия балет" с 1:2 от Ювентус (припомнете си развитието на мача НА ТОЗИ ЛИНК).

Изненадващо или не, Меси за първи път в кариерата си вкара попадение на полуфинал в ШЛ, като неговите усилия избавиха Барселона от неловко нулево равенство, след като 75 минути Байерн се справяше отлично с противодействието на съперника си.

Хосеп Гуардиола обаче напусна крайно разочарован "Камп Ноу" с почти фатално поражение, а Барселона е на прага на деветото си класиране на финал и на завършване на отмъщението срещу Байерн за онова 0:7 през 2013 година.

Водещи