Мишел Платини: Не исках да вкарвам на ЦСКА 06.08 | 14:28

Бразилецът бе избран за играч на 3-ия кръг в А група

От iNews.bg

Нападателят на Славия Мишел Платини бе избран за играч на 3-ия кръг на А група заради силното си представяне в столичното дерби с ЦСКА, завършило с атрактивно реми 2:2, като изравнителният гол за "белите" бе именно на бразилския таран.

Преминалият през Черноморец, ЦСКА и Лудогорец Платини заяви, че целта му е да играе силно за новия си клуб и да помогне на Славия да постигне високите си цели през този сезон.

Попадението срещу ЦСКА бе трето за Мишел Платини от три изиграни мача в българското първенство, като с тях бразилецът оглавява класирането при голмайсторите.

"Трябва да продължаваме да играем по този начин, дори още по-добре. Това са очакванията към нас. Отборът има потенциал. Първо трябва да влезем в първата шестица и след това ще видим какво ще стане. Не мога да кажа, че ще се борим за титлата, след като миналия е отборът е можело да изпадне от А група", заяви Платини.

Той се върна към двубоя срещу бившия му отбор ЦСКА, заявявайки, че не е искал да отбележи на "червените", но в крана сметка това е работата му на терена.

"Работата ми е да вкарвам голове. За мен щеше да бъде по-добре да победим ЦСКА, но без мой гол. Имам много приятели в ЦСКА, но сега моята работа е да защитавам цветовете и емблемата на Славия.

Преди да дойда в отбора имах оферти от чужбина. Тогава се обадих на Милен Радуканов и го попитах дали имат нужда от нов нападател. Разбрахме се точно за пет минути. От Славия не са ме търсили, аз им се обадих. Предпочетох спокойствието в България пред това да изкарвам повече пари в друга държава", каза още голмайсторът.

Накрая Мишел Платини пожела успех на Лудогорец в мача срещу Партизан от третия квалификационен кръг на Шампионската лига довечера.

Водещи

Най-четени