Моуриньо: Златната топка вече е дадена на Меси 05.12 | 13:28

Звездата на Барселона е фаворит за спечелване на отличието за трета поредна година, а негови конкуренти са съотборникът му Андрес Иниеста и подопечният на Моуриньо в Реал - Кристиано Роналдо

От Мариян Найденов

Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо смята, че новият носител на Златната топка вече е определен, като според португалеца това е Лионел Меси.

Звездата на Барселона е фаворит за спечелване на отличието за трета поредна година, а негови конкуренти са съотборникът му Андрес Иниеста и подопечният на Моуриньо в Реал - Кристиано Роналдо.

На пресконференцията след последния мач на "кралския клуб" в групите на Шампионската лига срещу Аякс, спечелен с 4:1, Специалния бе попитан какво мисли за шансовете на Роналдо за Златната топка.

"Златната топка вече е дадена. Когато главите на футбола говорят и организират кампанията, нищо не може да се направи", бе краткият коментар на Моуриньо.

След това наставникът на Реал говори и за мача с Аякс и класирането на "белия балет" за осминафиналите в Шампионската лига.

"Трябва да уважаваме всеки. Миналата година счупихме рекорда за най-много точки в груповата фаза, а сега излизаме като втори от "групата на смъртта". Искахме да завършим на първо място, но това не беше възможно".

Накрая, когато Моуриньо бе попитан има ли истина в слуховете, че той може да поеме Пари Сен Жермен през лятото на 2013 г., португалецът се пошегува:

"Казват, че ще ходя в Париж, а медиите в Испания съобщиха, че Карло Анчелоти идва в Реал. Може да имаме размяна между двата клуба. Париж обаче е добро място за ... следващия ни мач в Шампионската лига".

Водещи

Най-четени