Най-успешните играчи, които се провалят като треньори 16.06 | 14:47

Христо Стоичков е част от престижната класация

От iNews.bg

Ръководството на Милан вече официално се раздели с Филипо Индзаги, който не успя да мотивира достатъчно отбора, за да го върне сред най-добрите.

 

41-годишният футболист прекара дълго време в отбора, отбеляза над 300 гола и спечели два пъти титлата от Шампионкска лига.

Престоят му при "росонерите" като треньор обаче не бе добър, като той изведе момчетата си едва до десетата позиция в дебютния си сезон и това бе причината да бъде освободен.

През годините не веднъж сме виждали страхотни футболисти, които обаче не успяват да се реализират като треньори.

Тони Адамс се наслади на прекрасни години с екипа на Арсенал, като с капитанската лента на ръка, той изведе "топчиите" до четири титли на Англия и три трофея от ФА Къп. Защитникът записа над 670 мача за лондонския тим и 66 за националния отбор на Англия. 

След края на кариерата си, Адамс започна да практикува треньорската професия, като прекара неуспешни престои както на Острова, така и в Азербайджан.

Боби Чарлтън е една от легендите на Манчестър Юнайтед и определено най-известният футболист на "трите лъва". 

През кариерата си Чарлтън има три титли на Англия, една Купа на Европейските Шампиони с екипа на Манчестър Юнайтед, а също така и единствения трофей на Англия от Световно първенство - през 1966 година.

Като мениджър Чарлтън води няколко сравнително непретенциозни английски тимове, но така и не успя да пробие в големия футбол.

Останалите осем, провилили се като треньори, прочетете в Sporta.bg 

Водещи

Най-четени