Николай Митов: Левски е фаворит срещу ЦСКА 26.04 | 15:10

Треньорът на "сините" призна, че не иска да взима играчи на вечния съперник

От Краси Киров

Треньорът на Левски Николай Митов обяви, че неговия тим се чувства фаворит във Вечното дерби.

Утре Левски и ЦСКА излизат в най-голямото българско дерби, което може да се окаже решаващо за шампионските амбиции и на двата отбора.

Митов се съгласи с треньора на ЦСКА Милен Радуканов относно това, че "сините" са фаворити в този мач. Той добави, че шансовете на Базил де Карвальо да играе в дербито са 50:50.

"Де Карвальо е 50:50. Всички футболисти са готови за дербито. Ще преценя кой ще играе, утре ще видите. Ще има изненади в състава винаги. Сега също ще е така. Друго освен победа не ни интересува. Аз лично винаги нося огромна емоция на тези мачове."

"Но една емоция не мога да забравя - когато победихме с 3:1 и Гиби Искренов се радваше на пистата. Емоцията от този мач е навсякъде. Има емоция в публиката, при децата, които гоня топките," заяви Митов на официалната пресконференция преди мача.

"Нашето предимство е публиката. В момента може и да няма опашки за билети, но нашите фенове работят - те са народът," добави Митов

"Публиката е нашето голямо предимство. Сега може да няма опашки за билети, но това е така, защото нашите фенове работят, те са народът. Играчите видяха какво стана в Ловеч," каза Митов."

"Ще се надлъгваме и надиграваме с ЦСКА. Футболистите го знаят това. Знам кои са най-силните страни на ЦСКА и как да им отвърнем. Знам и как искам да играе нашия отбор. Много важни са агресията и борбата по терена, но ще разчитаме предимно на футбол," допълни наставника.

Митов не пожела да коментира дали ще използва Гари Родригес като централен нападател защото Карвальо не е сигурен за мача.

"В Ловеч Гари игра зад нападателя и това беше мое решение. Нека ЦСКА да му мисли кака до опазят. Аз гледам и слушам различни мнения, но накрая само си взимам решенията.  Треньорът на Левски бе категоричен, че няма футболист на ЦСКА, който да иска да привлече."

Водещи

Най-четени