Новак Джокович с травма - пропуска Мастърса в Монте Карло 09.04 | 09:27

Сръбският тенист отказа участие на силен турнир, но вероятно има нужда от почивка

От iNews.bg

Намиращият се в невероятна форма сръбски тенисист Новак Джокович няма да вземе участие в започващия през следващата седмица силен тенис турнир от сериите Мастърс в Монте Карло.

Като причина за отказа на Ноле се посочва контузия в коляното, като по всяка вероятност обаче не става дума за нещо сериозно, а по-скоро за желание на самия състезател за малко по-дълга почивка след тежките няколко поредни седмици.

Сърбинът е състезателят в най-добра форма досега през сезона и няма загуба от началото на сезона, спечелвайки цели четири изключително престижни титли – първия за годината турнир от Големия Шлем в Австралия, турнира в Дубай, както и два от смятаните за най-силни турнири след тази от Шлема – в Индиън Уелс и Маями.

"Тъжна новина както за самия мен, така и за феновете и за турнира. За съжаление се налага да откажа участие от тазгодишното издание на турнира в Монте Карло. Това е една от любимите ми надпревари, които чувствам почти като родни, защото прекарвам огромна част от времето си тук. На кортовете в Монте Карло тренирам по цяла година, но в този случай просто трябва да взема това решение заради собственото си здраве", коментира самият Ноле.

Въпреки отсъствието на Ноле, в Монте Карло участие ще вземат цели осем от топ 10 на световната ранглиста, като единственият друг отсъстващ е шведа Робин Сьодерлинг.

Водещи

Най-четени