Новак Джокович уверен, че има сили да победи Надал и на клей 11.04 | 15:11

Световният номер 2 се намира в прекрасна форма, но голямото предизвикателство пред него тепърва предстои

От iNews.bg

Най-добрият тенисист през 2011 Новак Джокович призна, че е съвсем наясно какво предизвикателство стои пред него в предстоящите седмици, а именно - да се опита да победи световния номер 1 Рафаел Надал на любимите му червени кортове.

Испанецът не случайно е наричан "краля на клея", а след като бе над всички на хард кортовете, сега Джокович ще се постарае да демонстрира същото ниво и на червена настилка. Статистиката обаче не говори в полза на сърбина, който има катастрофален баланс от 0-9 победи срещу Надал на червени кортове.

"Важното в психически аспект за мен е това, че вече разполагам с увереност, че мога да го побеждавам (Надал, б.р.) във финални двубои. В последните няколко години това бе проблем за мен", каза Ноле.

"Ако искам да преследвам първото място в световната ранглиста, то тогава съм длъжен да бъда постоянен във всички големи турнири. Зная, че Рафа и Роджър ще го направят, ако аз не успея".

2011 стартира феноменално за световния номер 2, който спечели всички мачове, в които взе участие от края на миналата година насам. Джокович се намира в серия от 24 поредни успеха, с което и успя да измести Роджър Федерер от второто място в ранглистата на ATP.

"Вярвам, че през тази година съм изцяло различен играч", продължи сърбинът. "Физически се намирам в оптимална форма, много бърз. Като цяло се усещам и по-мощен на корта, а увереността, която успях да натрупам, никога не е била толкова висока".

Всичко това обаче ще бъде тествано, когато Новак Джокович се изправи срещу "краля на клея" на неговата любима настилка. Очаква се сезонът на червени кортове да даде отговор и на въпроса, дали Ноле ще има достатъчно сили, за да измести испанеца от първото място в ранглистата. Това съревнование обаче ще трябва да почака, тъй като сърбинът се оттегли от участие на започващия днес турнир в Монте Карло.

Ноле се оплаква от болки в дясното коляно, като се очаква да се завърне в игра за Откритото първенство на Сърбия в Белград по-късно този месец.

"Проблемът ми в коляното не е сериозен, но през последните три месеца определено чувствах дискомфорт. Носих наколенката непрекъснато на всеки турнир, най-вече от предпазни съображения. Но съм сигурен, че с малко почивка всичко ще отшуми", успокои феновете си Джокович.

Водещи

Най-четени