Отново Партизан застава на пътя на Лудогорец 18.07 | 13:26

Шампионите с неприятен жребий по пътя към мечтаните групи

От Божидар Азманов

Лудогорец ще играе със сръбския Партизан или Торшван от Фарьорските острови в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Това отреди тегления днес жребий в централата на УЕФА в Нион.

На практика почти сигурно сърбите ще бъдат съперник на родния шампион, тъй като в първия двубой те се наложиха с 3:0 над скромния си противник.

Сблъсъкът е повече от любопитен, тъй като и през миналата година двата тима играха един срещу друг на същата фаза от турнира. Разликата се крие в това, че тогава поставеният отбор бе грандът от Белград, докато сега българите влизат в ролята на тим с по-голям коефициент.

Преди 12 месеца българите се наложиха с 2:1 като домакин на "Лудогорец Арена", а след това шокираха Белград с победа с 1:0, за да се изправят срещу Базел в плейофа на турнира.

Сега първия мач отново е в Разград и ще се играе на 29 или 30 юли, а реваншът е на 5 или 6 август.

Жребият обаче не е особено лек за българите, които можеха да срещнат и по-скромни съперници от Босна и Херцеговина, Словения, Грузия, Казахстан, Швеция, Македония и Албания. Сърбите пък ще бъдат допълнително мотивирани да отмъстят за отпадането си през миналата година.

Трябва да се отбележи, че Партизан не е шампион на Сърбия, но играе в Шампионската лига на мястото на Цървена звезда, който не получи лиценз.

Водещи

Най-четени