Равенство между Сърбия и Франция след първия ден за Купа Дейвис 03.12 | 21:50

Гаел Монфис изведе французите напред, ала Новак Джокович изравни за домакините

От Константин Симидчийски

Отборите на Сърбия и Франция изиграха първи два мача помежду си във финалния сблъсък за Купа Дейвис, като домакин на събитието е разпродадената до дупка "Београдска Арена" в Белград.

Равносметката след днешния ден е равенство 1:1, а утре и в неделя предстоят останалите срещи от програмата. Сблъсъкът бе стартиран с мач между Янко Типсаревич и Гаел Монфис, който бе спечелен убедително от френския тенисист. Монфис се наложи с резултат 3:0 сета - 6:1, 7:6 (4), 6:0, с което и даде аванс на своя тим.

Притежаващият солиден опит за Купа Дейвис Типсаревич бе предпочетен пред Виктор Троицки от сръбския капитан Богдан Обрадович, въпреки, че Троицки понастоящем се намира на по-предна позиция в световната ранглиста на ATP. Опитът обаче не помогна на представителя на домакините, който бе прегазен от разигралия се Монфис.

Резултат обаче бе изравнен във втория мач от днешната програма, в който на корта излезе и големият любимец на сръбската публика Новак Джокович, понастоящем намиращ се на трета позиция в света. Ноле не даде никакви шансове на опонента си Жил Симон, като също спечели в три сета - 6:3, 6:1, 7:5. Джокович бе наясно, че победата му е задължителна за сърбите, като финалистът от US Open не разочарова препълнените до краен предел трибуни на "Београдска Арена".

За утре има планиран само един двубой, като той ще се състои на двойки. Ненад Зимонич и Виктор Троицки ще се изправят срещу Микаел Льодра и Арно Клеман, докато в неделя ще се изиграят още два мача на сингъл. Един срещу друг на корта ще застанат Новак Джокович и Гаел Монфис, а за петия и последен мач са заявени Янко Типсаревич и Жил Симон. Възможни са обаче рокади от страна на двамата капитани, които може и да не са доволни от представянето на някои свои подопечни.

Водещи

Най-четени