Рони О'Съливан се завръща в снукъра 26.02 | 16:15

Ракетата прекратява изгнанието си - ще защитава световната си титла

От Даниел Любомиров

Четирикратният световен шампион Рони О'Съливан зарадва милионите фенове на снукъра, след като потвърди на официална пресконференция, че ще се завърне в игра и ще прекрати "почивката" си от активна спортна дейност.

Както вече писахме многократно за състоянието на Ракетата в месеците, които той прекара извън турнирите на Световната билярд и снукър асоциация.

Българските фенове на снукъра изпуснаха възможността да видят О'Съливан в действие на историческия турнир РТС Victoria Bulgaria Open, но през 2013-та може да имат уникалния шанс да го аплодират на родна земя.

Президентът Бари Хърн бе поставил срок до 28-ми февруари на Рони да реши дали ще се завърне за Световното първенство в Шефилд, за да защити титлата си, която спечели миналата година в театър "Крусибъл".

"Отегчих се и се нуждаех от почивката. Сметнах, че е добре да спра за малко и да започна да подреждам живота си", заяви О'Съливан.

Както писахме преди месеци, Ракетата дори извършваше обществено полезен труд във ферма в английско селце, като се занимаваше с чистене на кочини и хранене на животни.

Преди седмици пък излезе новината, че О'Съливан ще предложи брак на любимата си жена - актрисата Лайла Руас.

"Трябваше ми това завръщане, да усещам отново радостта от победите и разочарованието от загубите. Това показва, че снукърът е неделима част от живота ми", допълни Ракетата.

Ракетата в България за ранкинг турнир - това досега беше мираж, но вече е реална възможност

"Знаех, че не мога да отсъствам дълго. Това ми е работата и винаги присъстваше в мислите ми. Просто сега уредих някои неща в живота си и вече с ясна визия нямам търпение да се върна.

Ще бъде много трудно, защото нямам много подготовка. Играл съм няколко пъти в тренировъчна атмосфера, но нищо не може да симулира обстановката на истински мач. Така че няма да е никак лесно", добави О'Съливан.

Той ще изиграе първия си официален мач в дебютния ден на Световното първенство - 20 април, след като получи уайлд-карт от Световната билярд и снукър асоциация.

Най-четени