Силвано Пранди отказа да е треньор на българските национали* 15.05 | 17:58

Италианецът изненадващо не прие поста

От Даниел Любомиров

Италианският специалист Силвано Пранди отказа да поеме националния отбор на България по волейбол за мъже.

Пранди получи покана от управата на Българската федерация по волейбол да води състава на мястото на Радостин Стойчев, който беше освободен през уикенда след отпадането на "трикольорите" от Германия с 1:3 гейма на полуфиналите на квалификационния турнир в "Арена Армец" в София за Олимпиадата в Лондон 2012.

"Пиша това прессъобщение, за да информирам, че взех необратимото решение да отклоня поканата на БФВ да бъда треньор на мъжкия национален отбор.

След няколкото дни, през които обмислих, си дадох сметка, че липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие, което не ми позволява да упражня по разумен начин моята работа.

Благодаря на всички, които се обърнаха към мен с признание и пожелавам на българския национален отбор моето най-сърдечно "in bocca al lupo" за бъдещите им срещи.

С уважение Силвано Пранди", се казва в официалното прессъобщение до БТА от Пранди.

Междувременно от правителствената информационна служба съобщиха, че утре (16 май) министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с Радостин Стойчев. Двамата ще разговарят за спортно-техническото състояние на отбора и взаимоотношенията в тима.

На срещата ще присъства и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

*Информацията е актуализирана е 19:15 часа

Водещи

Най-четени