Станимир Стоилов: Няма начин да подценим Астана 10.07 | 18:10

Според наставника на Ботев съперникът е качествен отбор, който трябва да бъде елиминиран

От Даниел Любомиров

"Нищо не е решено, въпреки победата с 1:0 в първия мач", заяви старши треньорът на Ботев (Пд) Станимир Стоилов на официалната пресконференция преди реванша в Бургас срещу казахстанския Астана.

Съперникът на "канарчетата" пристигна в Бургас и започна да се подготвя за напрегнатия сблъсък утре от 20:30 часа. Срещата ще бъде излъчена пряко по TV7, като студиото започва половин час преди първия съдийски сигнал.

"Вярвам, че футболистите осъзнават отговорността и ще направим всичко възможно, за да докажем, че имаме право да сме в Европа. Гледах на запис няколко пъти мача в Астана и продължават да твърдя, че съперникът ни е стойностен отбор, който играе качествен футбол.

Имам само една въпросителна около състава - тя е свързана с Тодор Неделев, защото той вече е възстановен, но аз решавам дали ще играе.

Надявам се да вдигнем нивото от първия мач и да отстраним Астана. Подобрения трябва да има в завършващия пас и в реализирането на положенията", добави бившият треньор на Левски и Литекс.

"Няма как да подценим Астана, защото видяхме за какъв отбор става въпрос в първия мач. Дано футболистите не прегорят от напрежението и очакването за победа. Втората крачка винаги е по-трудна, но сме домакини трябва да я направим.

Не трябва да се прави мащабна селекция оттук нататък, ако продължим, а и ние не сме Манчестър Юнайтед или Реал Мадрид, че да купуваме когото си пожелаем.

Не мога да коментирам Антон Карачанаков, той е футболист на друг отбор. Той е млад и добър футболист, но ние имаме петима играчи на позициите, които той заема", посочи Стоилов.

Водещи

Най-четени