Труден успех за Манчестър Сити 31.08 | 16:38

Негредо и Яя Туре спасиха "гражданите" в 3-ия кръг

От Иво Вецев

Манчестър Сити записа много труден успех с 2:0 над Хъл Сити на собствения си стадион "Етихад" в мач от 3-ия кръг на Премиър лийг.

Първото попадение за "гражданите" бе дело на резервата Алваро Негредо, който реализира с глава в 65'. 2 минути преди края пък Яя Туре стреля страхотно от фаул и фиксира крайния резултат.

Гостите обаче изпуснаха няколко чисти положения и могат да съжаляват, че не спечелиха поне точка. Заслугата за шансовете на Хъл беше изцяло на отбраната, като Лескът и Настасич показаха пълна липса на синхрон.

Преди изиграването на останалите мачове от кръг шампионите за 2012 година се намират на 2-о място след две победи и една загуба. Хъл е с 3 точки и е 13-и.

От самото начало домакините имаха сериозни проблеми в защита, като в 5' едва не се стигна до куриозен гол, но топката бе изчистена в последния момент от Лескът.

Не така бяха нещата 120 секунди по-късно, когато Алуко проби през централните бранители на Сити и излезе сам срещу вратаря. Харт излезе напред да го блокира, а нападателят се размина с гола буквално на сантиметри, като не успя да уцели вратата.

МакГрегър трябваше да се намесва решително на няколко пъти след това, като отрази удари на Лескът и Джеко, а в 11' гостите откриха резултата след гол с глава на Греъм, но попадението бе отменено заради засада.

В 15' Хъл отново пропусна златна възможност, когато топката бе изчистена при центриране, а Корен стреля мощно от границата на наказателното поле, но коженото кълбо отново не пожела да влезе.

След стряскащите 15 минути Манчестър Сити установи контрол върху срещата и доминираше до края на полувремето, но единствено Лескът можеше да отбележи след удар с глава, но пропусна.

Пелегрини взе мерки на полувремето и вкара Негредо на мястото на Джеко, а именно испанецът бе изведен от Силва 2 минути след подновяването на играта, но вратарят спаси. Последва и опасна атака за гостите, но Греъм не бе точен.

В 65' "гражданите" загатнаха за това, което ще представлява атаката им през тази година. Навас получи отдясно и пусна веднага към Агуеро, който с едно докосване изведе Сабалета на дясното крило. Десният бек центрира отлично към далечната греда, където Негредо се пласира отлично и с глава нанесе убийствен удар - 1:0 след прекрасна атака в синьо.

След попадението домакините се успокоиха и доиграха по-внимателно срещата. Гостите стигнаха до едно положение, но отново Греъм не намери добре топката и стреля слабо в ръцете на Харт. В 88' пък Яя Туре получи шанс да стреля от пряк свободен удар, като от 16 метра прати истински шедьовър в горния десен ъгъл на вратата - 2:0.

Водещи

Най-четени