Удинезе надделя над Ливърпул на "Анфийлд" 05.10 | 00:24

Италианците спечелиха визитата си с 3:2

От Даниел Любомиров

Завърналият се в състава след скандал с треньора Антонио Ди Натале вдъхнови Удинезе за знаменит обрат на "Анфийлд" срещу Ливърпул в мач от втория кръг на Лига Европа. Фриуланите се поздравиха с пълна победа 3:2 над именития си съперник, като и двата тима подходиха към срещата с голяма част от резервните си футболисти.

Антонио Ди Натале обаче получи шанс да започне сред титулярите и не предаде доверието на наставника си Франческо Гуидолин. Тото се разписа в началото на второто полувреме, за да направи резултата 1:1 в 47-ата минута на двубоя. Преди това Джонджо Шелви бе открил в полза на Ливърпул, като за него това бе трети гол с екипа на "червените" в Лига Европа.

Себастиан Коатес си вкара автогол и обърна развоя на събитията в 70-ата минута на срещата - 1:2. Гостите от Удине стигнаха и до трето попадение след великолепно взаимодействие между Ди Натале и Джовани Паскуале, като последният с мощен изстрел по тревата матира стража Пепе Рейна - 1:3.

Интригата бе върната в 75-ата минута от Луис Суарес, който се разписа с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар. До края на срещата на два пъти младокът Рахим Стърлинг стреля опасно, но не можа да се озове в прегръдките на съотборниците си.

Така Удинезе вече има 4 точки в Група А и се изравнява на върха в класирането с Анжи. По-рано днес тимът от Махачкала надигра с 2:0 швейцарския Йънг Бойс, който е последен в подреждането без актив. Ливърпул остава с 3 пункта на трета позиция в таблицата до момента.

През първото полувреме двата тима си размениха по няколко силни минути, от които обаче по-добре се възползваха "червените" пред собствените си трибуни на "Анфийлд". В началото на мача обаче знаменитият "КОП" изтръпваше, защото Удинезе осъществи няколко добри акции, завършили с опасни центрирания в наказателното поле на Хосе Рейна.

Вратарят на Ливърпул както обикновено не бе много сигурен при излизанията си, но пък демонстрира страхотен рефлекс, с който попречи на два пъти вратата му да бъде превзета. В 8-ата минута завърналият се сред титулярите за гостите Антонио Ди Натале стреля без подготовка от малък ъгъл и провокира испанския страж на Ливърпул да показва класа рано-рано в срещата.

В 14-ата пък Рейна заслужи бурни аплодисменти от трибуните, защото се намеси блестящо при удар с глава от близка дистанция на Мехди Бенатиа, който засече центриране на Тото Ди Натале, но не преодоля вратаря на домакините.

В 22-ата още с първата си скоростна акция Ливърпул успя да матира противниковата защита с добро подсигуряване в предни позиции - Стюарт Даунинг получи топката на десния фланг и прецизно я центрира на осмия метър пред вратата за връхлитащия Шелви. Той с глава насочи кълбото в далечния десен ъгъл и не остави шансове на Желко Бръкич - 1:0.

До края на полувремето и двата тима си размениха по един далечен удар от дистанция, който не притесни по никакъв начин вратарите - Ди Натале и Джордан Хендерсън се оказаха с неточни мерници.

Само 1 минута след почивката Удинезе вече бе изравнил резултата, а Тото Ди Натале наниза втория си гол във втория си мач в Европа, завършвайки убийствена комбинация.

Гостите откраднаха топката и тя попадна в Ди Натале, който намери вляво непокрития Андреа Лацари. Той току що се бе появил в игра и веднага се отличи с асистенция, връщайки кълбото към връхлитащия Ди Натале, който с прецизен удар от 10-ина метра наказа Рейна за 1:1.

В 69-ата минута домакините трябваше да водят отново в резултата, но Шелви имаше изключителния малшанс топката да се удари в опорния му крак, докато стоеше сам на празна врата и очакваше подаване от Луис Суарес.

В крайна сметка Удинезе наказа противника си в 70-ата, благодарение на груба грешка на Себастиан Коатес, който засече топката в собствената си мрежа при центриране от пряк свободен удар - 1:2.

Фриуланите сякаш бяха окрилени след късмета, който им позволи да поведат в резултата. Те стигнаха до трето попадение на "Анфийлд" в 72-ата минута, когато Ди Натале удържа топката в пеналтерията с жонглиране. Последва подаване за Паскуале, който от 23-4 метра не остави никакви шансове на Пепе Рейна - 1:3.

Ливърпул отговори подобаващо с гол още в следващата си атака, дело на Суарес. Уругвайският национал изпълни перфектно пряк свободен удар на метър пред границата на пеналтерията, с което върна интригата - 2:3.

Драмата в заключителните минути бе пълна, защото натискът на домакините се повишаваше. Голям пропуск в 86-ата минута направи Рахим Стърлинг, който стреля от десетина метра фронтално, но кълбото рикошира в крак на бранител и излезе в корнер. В крайна сметка финалният щурм на Ливърпул не се оказа достатъчно продуктивен и след нов пропуск на Рахим Стърлинг дойде последният сигнал - 2:3.

Водещи

Най-четени