Федерер за Гришо: Спрете да ни сравнявате, той не иска това 26.10 | 10:19

Швейцарският ас не спести похвали за Димитров след първия мач помежду им

От Даниел Любомиров

Живата легенда на мъжкия тенис Роджър Федерер коментира постоянните сравнения между него и българската гордост Григор Димитров след мача между двамата на турнира от сериите АТР в Базел.

Гришо имаше възможности да се представи още по-добре срещу ФедЕкспрес, но в крайна сметка загуби първия мач между него и големия му идол с 3:6, 6:7 (2).

Швейцарският ас не спести похвалите си за Димитров в интервюто си след мача, като призна, че е имало по-различна интрига за него в срещата лице в лице с "Бейби Федерер".

"Имах късмет да спечеля двата сета в този толкова тежък двубой днес, може би трябваше да загубя втория. Ако аз водех в резултата, щях да играя по-освободено, но все пак днес бе един от онези мачове, в които просто успях да спечеля важните точки", заяви Федерер.

"Григор е тежък противник и може да бъде много опасен до самия край. За щастие той не изигра добър тайбрек и аз се възползвах от това. Разбира се, че е имало по-различна интрига в мача с него, ние се познаваме доста добре покрай тура.

Той е много приятелски настроен, често сме разговаряли и тренирали. Определено виждам някои прилики в стиловете ни, но се надявам за негово собствено добро да спрат да го наричат "Бейби Фед", защото той трябва да има идентичност. Всъщност това иска и самият той.

В началото е хубаво да те сравняват с някого толкова успешен като мен, аз бях сравняван със Сампрас навремето, преди да успея да намеря своя път. Надявам се така да се случи и с него, той е голям професионалист, миналата седмица спечели първата си титла и дано хората да спрат с този прякор", завърши Федерер.

Водещи

Най-четени