Футболът ни върви нагоре, смята Любо Пенев 11.08 | 17:00

Селекционерът изрази очаквания за предстоящата контрола с Македония

От Константин Симидчийски

Селекционерът на България Любослав Пенев даде пресконференция преди предстоящата контрола с Македония в сряда.

"Лъвовете" гостуват в Скопие, като наставникът на представителния тим сподели очакванията си за спаринга. Пенев призна, че очаква някои от футболистите да не бъдат в оптимална форма, но и добави, че на този етап това не е от толкова голяма важност.

"Очаквам футболистите да бъдат в добра форма. Може би не оптимална, защото първенството започна наскоро, а други все още не са имали официални мачове. Аз обаче съм спокоен. Формата им засега не ме касае. Надявам се да са в по-добро състояние за следващия лагер", сподели Пенев.

През септември България ще се изправи срещу Италия и Малта в световни квалификации, като Ел Голеадор изрази и впечатленията си от "адзурите" в последно време.

"Италия се представи добре на Купата на конфедерациите. Но само в един мач игра много добре", подчерта селекционерът, вероятно визирайки двубоя с Испания. "Ще подходим много сериозно и за двете срещи. Контролата с Македония е последна за нас, като ще използваме случая, за да избистрим някои неща в играта си. Това, че Македония не е сред най-добрите в Европа, не ме притеснява. Ние също не сме от тях. Македония е добър противник за приятелска среща", добави Пенев.

Попитан относно доброто представяне на Ботев и Лудогорец в европейските турнири, Любо Пенев сподели позитивна оценка за развитието на българския клубен футбол.

"Българският футбол върви нагоре, което трябва да ни радва. Засега е рано да коментираме старта на първенството", сподели специалистът.

Водещи

Най-четени