Черно море и ЦСКА не излъчиха победител в дербито на "Тича" 21.10 | 18:11

Нулево равенство и груба игра белязаха срещата от 10-тия кръг на родния ни шампионат

От Михаела Ганчева

Отборите на Черно море и ЦСКА не успяха да се победят и си разделиха по точка в двубоя от 10-тия кръг на "А” група в петъчния следобед.

Зрителите на стадион "Тича” станаха свидетели на изнервена и груба игра, лишена от сериозни опасности пред двете врати. Съперниците размениха по един удар в гредата през първите 45 минути, а след почивката леко предимство на терена имаше претендента за титлата ЦСКА. Въпреки това обаче "червените” не стигнаха до гол, а домакините изиграха заключителните минути на срещата с човек с по-малко заради директен червен картон на Александър Александров за грубо нарушение срещу Грегъри Нелсън.

Със спечелената точка червените се изравниха с лидера в шампионата Лудогорец, който ще има трудната задача да победи шампиона Литекс в понеделник. Черно море пък заема седма позиция с актив от 17 пункта.

Срещата започна по-добре за домакините и показвайки, че са далеч от респектирани от именития си съперник, "моряците” сериозно се настаниха в наказателното поле на "червените”.

 Въпреки няколкото спечелени корнера и далечния изстрел на капитана Георги Илиев обаче, до сериозно положение така и не се стигна. В началните минути за ЦСКА, който по-рядко поглеждаше към вратата на съперника, със самотен пробив се отличи Мишел Платини, който опита късмета си и от пряк свободен удар, но техничният му шут не бе засечен от футболист на "червените” и топката излезе в аут.

ЦСКА реши да противодейства на натиска на домакините с бързи атаки и бе близо до успеха, но и при двете създадени възможности отбраната на "моряците” бе на мястото си и предотврати опасността.

Така без особени страсти на "Тича” се стигна до 33-тата минута, когато Черно море пропусна отлична възможност да открие в своя полза. След чудесно центриране на Атанасов, топката попадна в Георги Илиев, но ударът с глава на капитана срещна десния страничен стълб на вратата на Мболи. Пет минути по-късно пък гредата на Пиргов спаси доманиките, след като Мишел Платини остана на крачка да разпечата вратата на "моряците” с хубав диагонален шут.

До почивката зрителите на стадиона в Морската ни столица станаха свидетели на няколко груби нарушения, а нулевото равенство бе справедливо запазено с оглед на скромните изяви на двата тима през първите 45 минути.

По-активният отбор на старта на второто полувреме бе този на ЦСКА. Мотивирани да си тръгнат с трите точки от Варна, "червените” се втурнаха в атака, но отново без особен успех. Несполучливата игра видимо изнерви двата тима и те започнаха все по-често да разчитат на нарушенията, за да спрат съперника. В резултат на това, играта се накъса и голяма част от футболистите отнесоха картони от съдията Ахмед Ахмед.  

ЦСКА все пак продължи да натиска и създаде добро положение в 71-вата минута. Платини намери Мораеш в наказателното поле, а бразилецът не се поколеба да демонстрира техника и опита да разстреля Пиргов със странична ножица. Ударът му обаче бе неточен и премина в ляво от вратата на "моряците”.

В 72-рата минута на терена се появи звездата на "червените” Спас Делев, който замени Янис Зику и се включи в общите усилия в търсене на гол. 6 минути по-късно Делев получи първия си шанс, но слабият му и неточен удар не притесни стража на "моряците”.

Отново Делев бе в центъра на вниманието в 83’, но ударът му от границата на наказателното поле попадна в ръцете на Пиргов.

В 87-та минута домакините останаха с човек по-малко на терена след като защитникът Сашо Александров получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Грегъри Нелсън.

Водещи

Най-четени