Шампионът продължава без грешка в Лига Европа 05.10 | 08:32

Атлетико Мадрид се наложи изключително трудно с минималното 1:0 над гостуващия Виктория Пилзен, като попадението за победата бе дело на лявото крило Кристиан Родригес в 93-ата минута

От Даниел Любомиров

Атлетико Мадрид продължава без грешка защитата на трофея си от Лига Европа и постигна втори пореден успех в турнира.

Столичният испански клуб се наложи изключително трудно с минималното 1:0 над гостуващия Виктория Пилзен, като попадението за победата бе дело на лявото крило Кристиан Родригес в 93-ата минута.

Колумбийският тигър Фалкао очаквано не попадна в сметките на наставника Диего Симеоне за този двубой, тъй като в неделя предстои мач с Малага от Примера дивисион. Атаката на мадридчани бе водена от Адриан и Раул Гарсия.

В действителност парагвайският треньор на "дюшекчиите" продължи политиката си на смяна на състава за всеки двубой от турнира. Това обаче не попречи на отбора да спечели за 15-ти пореден път в Лига Европа и да продължава да подобрява рекорда си по този показател.

В другия двубой от Група В Академика завърши наравно 1:1 с Апоел Тел Авив.

Така в класирането убедителен лидер е Атлетико Мадрид с 6 точки, следван от Виктория Пилзен с 3 пункта. По 1 имат отборите на Академика и Апоел, постигната именно в мача помежду им.

"Дюшекчиите" изиграха много слабо първото полувреме и опънаха нервите на своите привърженици. В състава на Диего Симеоне личеше името на Кадер, който направи своя дебют евротурнирите, но напусна принудително през втората част заради контузия в крака. Неговото място в дясната част на защитата зае Саул.

За сметка на това гостите от Пилзен се държаха доста добре на игрището и имаха няколко възможности да поведат в резултата, особено в 40-ата минута, когато Емре Белозоглу подари кълбото на съперник пред наказателното поле.

Ханусек пое топката и веднага подаде за Бакос, който се засуети и позволи на Сисма да се върне и със самоотвержена намеса да предотврати критичната ситуация.

След почивката Атлетико отново не играеше като отбор, който има амбицията да играе финал в турнира. При всички случаи на няколко пъти късметът покри домакините, тъй като играчите на Виктория организираха няколко опасни контраатаки.

В крайна сметка в 93-ата минута изключително изпълнение на Родригес донесе трите точки на "дюшекчиите" - уругваецът отправи великолепен изстрел и прати топката неспасяемо в горния ъгъл за 1:0.

Водещи

Най-четени