Шанхай Шенхуа стопира трансфера на Дрогба? 01.02 | 20:28

В Турция не са притеснени от заплахите на китайския тим

От Иво Вецев

Сагата около трансфера на Дидие Дрогба в Галатасарай продължава с пълна сила, след като от досегашния тим на играча Шанхай Шенхуа представиха документи на Китайската футболна федерация, които според клуба доказват, че нападателят е получил всичките си възнаграждения, които му се дължат по договор.

Това става само ден, след като стана ясно, че китайският клуб ще сезира ФИФА и УЕФА за легитимния трансфер на капитана на Кот д'Ивоар в турския гранд Галатасарай. По-рано през месеца стана ясно, че Дрогба е подписал договор за 18 месеца, в които ще получи 6 милиона евро, плюс 4 милиона на ръка, както и по 15 хиляди евро за всеки изигран мач.

Сега обаче бъдещето на футболиста зависи от решението на китайската федерация, която трябва да издаде международен сертификат, удостоверяващ легитимността на трансфера. Дотогава Дрогба няма да може да играе в официални мачове за новия си тим.

Президентът на Галатасарай обаче е убеден, че няма да има проблеми с валидирането на трансфера и скоро нападателят ще може да дебютира за турския тим.

"Дрогба е велик играч, невероятна звезда, като мога да ви уверя, че няма проблем с неговия контракт", заяви Айзал пред медиите.

"Дрогба се е разделил с предишния си тим, тъй като не е получавал правомерно месечните си възнаграждения, което доста сериозно нарушение на точките, заложени в неговия договор.

"Това си е проблем между играча и бившия му тим, който не ни интересува по никакъв начин, тъй като ние подписахме със свободен агент. Няма какво да спре Дрогба от това да играе за Галатасарай", увери още президентът на отбора.

Най-четени