Ясна е новата дата за битката Кубрат Пулев - Владимир Кличко 27.08 | 14:40

Самият шампион обяви решението в социалните мрежи

От iNews.bg

Дългоочакваният дуел за световната титла по бокс тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между Владимир Кличко и Кубрат Пулев ще се състои на 15-ти ноември в Хамбург.

Новината идва директно от медийните представители на украинския шампион, като официалният му акаунт в Туитър публикува информацията.

"С удоволствие обявявам, че 15-ти ноември е новата дата за мача ми срещу Кубрат Пулев в Хамбург. Благодаря ви много за подкрепата", пише в съобщението от акаунта на Кличко, като към него е публикувано и видео обръщение на шампиона. Можете да ги видите в Sporta.bg

Както е известно, на 25-ти август от щаба на Кличко обявиха, че украинецът е получил разкъсване на бицепса след интензивните тренировки на лагера в австрийската част на Тирол. Това доведе до отлагане на битката за титлата с Кобрата, която първоначално трябваше да се проведе на 6-ти септември в Хамбург.

Самият Кличко се извини публично за неудобството, което причинява на феновете и на съперника си Пулев, а мнозина в България се усъмниха в истинността на контузията на шампиона.

Още на същия ден - 25-ти август - мениджърът на Кличко Бернд Бьонте изрази надеждите си мачът с Кобрата да бъде насрочен за 15-ти ноември, като се изчакваше съгласието на Международната боксова федерация, на организаторите от зала "o2 Арена" в Хамбург и на телевизия RTL, която разпространява директния сигнал.

Най-четени