Apple продължава да чупи рекорди 29.04 | 15:59

Китай вече е вторият по големина пазар за Apple

От Ивайло Коралски

В края на януари Apple регистрира рекордни приходи за тогавашното последно тримесечие, благодарение на празничните месеци и пускането в продажба на iPhone смартфоните от серия 6. Тогава Apple обяви, че е продал меко казано впечатляващите 74,5 милиона iPhone-а, а приходите на компанията се изчисляваха на 74,6 милиарда долара. 

Независимо че резултатите за последното тримесечие не могат да се мерят с тези, постигнати по новогодишните празници и "Black Friday”, Кук и компания все пак са успели да спечелят впечатляващи количества финикийски знаци. В случая говорим за приходи в размер на 58 милиарда долара, докато продадените iPhone устройства за първите три месеца на 2015 година са 61 милиона.

Споделените числа превръщат мартенското тримесечие в най-успешното в цялата история на Apple. 

Основната причина за поредните рекордни резултати, постигнати от "Купертино", е значително покачилата се популярност на марката на китайския пазар. 16,8 милиарда от приходите за първата третина на 2015 година идват именно от Китай, който към днешна дата вече е вторият най-голям пазар за Apple. САЩ все още е най-големият пазар за Apple, като на трето място е Европа.

Как върви Mac бизнесът на Apple, плюс продажбите на iPad таблетите, в Econ.bg.

Водещи